Recept: Lentepizza met gegrilde asperges, doperwten, tuinbonen

Wist je dat B-vitaminen vooral in het kopje van de asperge zitten? Deze vitaminen zorgen voor de energievoorziening in het lichaam. De asperge is een echte Hollandse superfood. Lekker om een lente pizza van te maken!

Ingrediënten

  • 4 plakken bladerdeeg rond uitgestoken en geprikt
  • 20 stukken van 4 cm asperges gehalveerd
  • 150 gr doperwten schoon (30 gr apart houden om te decoreren) de rest crème
  • 40 gr tuinbonen gedopt
  • 40 gr zoete gerookte aardappel crème
  • 20x groene aspergepunten van ongeveer 4 cm geroosterd
  • citroensap van een halve citroen
  • 4 witpunt radijzen in de lengte in vieren
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes
  • 12 linten dunne asperges gemarineerd in citroensap en olijfolie
  • 4 viooltjes
  • bonenkruid
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

  1. Steek de bladerdeeg in een grote ronde uit, prik deze zodat hij niet gaat rijsen
  2. Bak ze mooi krokant af.
  3. Gril de halve asperges aan de snijkant tot er een grillrandje op zit rooster de groene asperges in de oven, zorg dat ze beetgaar blijven.
  4. Blancheer de doperwten, (houd 30 gr achter) en draai deze tot crème met olijfolie en breng op smaak met zout en peper, citroensap en olijfolie.
  5. Dubbeldop de tuinbonen en blancheer deze tot ze beetgaar zijn. Marineer ze met bonenkruid en olijfolie zout en peper.
  6. Rook de gegaarde zoete aardappel kort tot hij een lichte rooksmaak krijgt in de Green Egg, draai in de aardappel in de blender tot een zalf en breng op smaak met olijfolie.
  7. Smeer de bladerdeeg bodem in met doperwten crème, decoreer hierop de asperges, tuinbonen, doperwten en crème van zoete aardappel.
  8. Besprenkel er wat olijfolie over en leg er een viooltje bij.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement