Lentebowl met asperges

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappels
  • 75 g sperziebonen
  • 75 g snijbonen
  • 75 g peultjes
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • ½ kropsla
  • 2 dl olijfolie
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • ¼ bos dille
  • ¼ bos platte peterselie
  • 2 el mayonaise (vegan en lactosevrij)
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Schil de aardappels, snijd in mooie blokjes en spoel goed af onder de kraan. Kook de aardappelblokjes in gezouten water tot ze net gaar zijn en laat zeer goed uitlekken.
  • Breng in een ruime pan gezouten water aan de kook. Schil de witte asperges grondig, snijd er de onderkant af en kook ze 5 minuten in het water. Schep eruit, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Maak de groene asperges schoon en blancheer ze in het water van de asperges.
  • Maak de sperziebonen schoon en blancheer enkele minuten in het water waarin zojuist de asperges zijn gekookt. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Snijd de snijbonen naar eigen inzicht, blancheer kort in het kokende water, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Blancheer de schoongemaakte peultjes kort, spoel koud en laat uitlekken.
  • Maak een dressing van olijfolie, citroensap en -rasp en kruid met zout en peper. Snijd de peterselie en dille fijn en meng door de dressing.
  • Maak de aardappels en peulvruchten aan met de kruidendressing en verdeel over een grote schaal.
  • Snijd de asperges grof en pluk de blaadjes kropsla. Maak beiden aan met een beetje vegan mayonaise en verdeel over de salade.
  • Garneer met een beetje achtergehouden kruiden en peulvruchten en druppel er nog wat dressing overheen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement