Kruidenolie (zero waste recept)

Hoeveel eten (wat eigenlijk nog eetbaar is) wordt er bij jou weggegooid? Jaarlijks wordt er heel veel eten weggegooid. De 14 procent foodwaste geproduceerd door de horeca- en cateringbranche lijkt weinig, maar het gaat hier om tonnen foodwaste. Zonde!

Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen helpt je met verschillende “no waste recepten” op weg om foodwaste tegen te gaan. Kruidenolie is een perfecte manier om bijvoorbeeld de stelen van bossen kruiden te verwerken. De stelen bevatten namelijk enorm veel smaak en worden vaak weggegooid.

Benodigdheden

  • Stelen van 3 bossen kruiden (bijvoorbeeld peterselie, koriander, basilicum, etc.)
  • 5 dl. Olijfolie

Bereiding

  1. Blancheer de stelen enkele seconden in kokend water en koel direct terug op ijswater.
  2. Knijp de stelen goed uit, snijd grof en blender vervolgens met de olie.
  3. Zeef de olie door een fijne zeef en breng op smaak met wat zout.

Bekijk onze pagina over zero waste >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement