Krabcakes met tomatenjam

Een bijzondere en gezonde lunch. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten

  • 25 gram sjalotten, gesnipperd
  • 25 gram bleekselderij, in stukjes
  • 30 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 75 ml visbouillon
  • 175 gram krabvlees
  • 5 gram peterselie
  • enkele druppels tabasco
  • enkele druppels worcestershiresaus
  • 1 limoen
  • 60 gram panko
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram tomaten
  • 50 gram bruine suiker
  • 1 citroen
  • 1 krop friseesla, zowel het wit (binnenste bladeren) als groen
  • 1/2 groene salanova
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 1 eetlepel wasabimayonaise
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Fruit de sjalotten en bleekselderij in de boter aan.
  2. Roer er 25 gram van de bloem goed door en laat dit garen.
  3. Blus af met visbouillon en roer glad.
  4. Voeg de krab en de peterselie toe en breng op smaak met tabasco, worcestershiresaus, zout en peper.
  5. Koel het mengsel terug.
  6. Maak zeste van de limoen en meng met de panko.
  7. Maak met 2 theelepels 12 bolletjes van het krabmengsel.
  8. Haal de bolletjes eerst door de (rest van de) bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en op het laatst door de limoenpanko.
  9. Bak de krabcakes in 1 eetlepel olijfolie goudbruin en gaar.
  10. Maak de tomatenjam door de tomaten te plisseren en ze zonder vel te verwarmen met de suiker, citroenrasp en naar smaak citroensap.
  11. Laat even doorkoken.
  12. Dresseer de tomatenjam op het bord.
  13. Maak de slasoorten aan met de rest van de olijfolie, vermengd met de koriander, en plaats tussen de tomatenjam.
  14. Leg er 3 krabcakes bij en spuit met een spuitflacon een druppel wasabimayonaise in de tomatenjam.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement