Krabcakes met tomatenjam

Een bijzondere en gezonde lunch. Dit recept is op basis van 4 personen.
Ingrediënten
- 25 gram sjalotten, gesnipperd
- 25 gram bleekselderij, in stukjes
- 30 gram boter
- 50 gram bloem
- 75 ml visbouillon
- 175 gram krabvlees
- 5 gram peterselie
- enkele druppels tabasco
- enkele druppels worcestershiresaus
- 1 limoen
- 60 gram panko
- 2 eiwitten, losgeklopt
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram tomaten
- 50 gram bruine suiker
- 1 citroen
- 1 krop friseesla, zowel het wit (binnenste bladeren) als groen
- 1/2 groene salanova
- 2 eetlepels koriander, fijngesneden
- 1 eetlepel wasabimayonaise
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
- Fruit de sjalotten en bleekselderij in de boter aan.
- Roer er 25 gram van de bloem goed door en laat dit garen.
- Blus af met visbouillon en roer glad.
- Voeg de krab en de peterselie toe en breng op smaak met tabasco, worcestershiresaus, zout en peper.
- Koel het mengsel terug.
- Maak zeste van de limoen en meng met de panko.
- Maak met 2 theelepels 12 bolletjes van het krabmengsel.
- Haal de bolletjes eerst door de (rest van de) bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en op het laatst door de limoenpanko.
- Bak de krabcakes in 1 eetlepel olijfolie goudbruin en gaar.
- Maak de tomatenjam door de tomaten te plisseren en ze zonder vel te verwarmen met de suiker, citroenrasp en naar smaak citroensap.
- Laat even doorkoken.
- Dresseer de tomatenjam op het bord.
- Maak de slasoorten aan met de rest van de olijfolie, vermengd met de koriander, en plaats tussen de tomatenjam.
- Leg er 3 krabcakes bij en spuit met een spuitflacon een druppel wasabimayonaise in de tomatenjam.