Knolselderij burger

Laat je gasten versteld staan met deze pittige Sous-Vide knolselderij burgers. De wasabi maakt dit gerecht helemaal af. Wasabi is lekker pittig en vol van smaak. Vooral in de Aziatische keuken een populaire smaakmaker. Ook bij deze vegetarische Sous-Vide knolselderij burgers is dit een perfecte match.

Ingrediënten

  •  8 Sous-Vide knolselderij burgers
  • 4 harde broodjes, gehalveerd en getoast
  • 40 gr uienringen, gebakken
  • 4 plakken cheddarkaas
  • 4 grote plakken vleestomaat

    Wasabi mayonaise:
  • 50 ml mayonaise
  • ½ theelepel wasabi
  • 10 ml gembersiroop

    Wasabi koolsalade:
  • 160 gr witte kool, fijngesneden
  • 15 ml mayonaise
  • 15 ml yoghurt
  • 5 gr wasabi

Bereidingswijze

1. Bak of gril de Sous-Vide knolselderij plakken tot ze goudbruin zijn. Per kant ongeveer 4 minuten.
2. Leg op 4 van de burgers de gebakken uien en cheddarkaas. Plaats deze belegde burgers even onder de gril.
3. Beleg de broodjes eerst met de wasabi koolsalade. Leg de andere 4 burgers op de broodjes met een plak tomaat en wasabimayonaise.
4. Vervolgens plaats je de 4 burgers met ui en cheddarkaas erop. Tot slot dek je de burgers af met de andere broodhelften.

Serveer met een prikker en eventueel wat rucola.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement