Katsu van aubergine

In deze vegetarische katsu speelt gemarineerde aubergine de rol van schnitzel. Een mooie bijrol is weggelegd voor meiknol, komkommer en sesamzaad.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 el miso yuzu
  • 1 el Tomasu sojasaus
  • 1 meiraap, in flinterdunne halve plakjes
  • ½ komkommer, in dunne plakjes
  • rijstazijn
  • 4 el bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 12 el panko
  • 3 liter frituurolie
  • geroosterd sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Snijd de kroon van de aubergines en snijd ze in de lengte in dikke plakken. Meng de miso met de sojasaus en bestrijk hiermee de aubergines. Laat ze in een schaal 30 minuten marineren.
  2. Meng het meiknolletje met de komkommer en de azijn. Voeg zout naar smaak toe en laat even marineren.
  3. Dep de aubergineplakken droog, bestuif rondom met bloem, haal door het ei en druk ze stuk voor stuk stevig in de panko. Zorg ervoor dat het rondom goed bedekt is.
  4. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de plakken in circa 4 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer met het komkommermengsel, bestrooid met sesamzaad.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement