Katsu Curry van groenten spirelli

Je gasten verrassen met een kleurenmix van groenteslierten? Met de mix van slierten gele peen, rode biet en zoete aardappel maak je de lekkerste en leukste gerechten. Maak er bijvoorbeeld krokante Spirelli van!

Ingrediënten curry saus:

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 1 middelgrote wortel
  • 1 bos verse koriander (30 gram)
  • Olijfolie
  • 1 theelepel (van elk) garam masala, medium currypoeder,
    gemalen kurkuma
  • 2 volle eetlepel bloem
  • 1 volle theelepel mangochutney

Bereiding:
Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

  • Pel voor de saus de ui en knoflook, schil de gember en wortel, en snij ze samen met de koriandersteeltjes (bewaar de blaadjes) fijn. Zet ze met 1 eetlepel olijfolie en de specerijen in een grote pan op matig laag vuur en blijf 15 minuten regelmatig roeren, of tot ze beginnen te karamelliseren. Roer er eerst de bloem en dan de chutney door. Giet er 800 ml kokend water bij en laat al roerend 15 minuten pruttelen, of tot de saus een mooie consistentie heeft. Proef en voeg zo nodig nog wat mangochutney toe. (Naar wens kun je natuurlijk ook een kant en klare currysaus gebruiken).

Ingrediënten Krokante spirelli:

  • 500 gram spirelli mix
  • 1 el togarashi kruiden
  • Tempurabeslag

Bereiding:

  • Haal de spirelli door het tempura beslag en frituur op 180 graden krokant.
  • Laat uitlekken op een stuk keukenpapier en bestrooi met zout en togarashi.

Serveren:

  • Lepel de saus in een kommetje en serveer met de krokante spirelli, lekker als amuse of borrelbite.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement