Homemade sambal!

Houd je van pittig eten? Probeer dan eens deze goed gevulde sambal! Deze variant is goed houdbaar en geeft jouw gerecht nét dat beetje extra.

Ingrediënten

  • 5 rode lomboks
  • 5 madame jeanette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje, 4 cm tamarinde
  • 1 volle eetlepel kemiri pasta
  • 1 theelepel trasi pasta
  • 4 theelepels suiker
  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1/2 cm verse laos, geschild en fijn gesneden
  • ½ cm verse gember, geschild en fijn gesneden
  • zout

Bereidingswijze

  1. Haal de pitten uit de tamarinde, gebruik de plakkerige massa in de peul.
  2. Doe alle ingrediënten samen met de helft van de suiker in een vijzel of keukenmachine.
  3. Vijzel of blender alles voorzichtig fijn. Niet te fijn! De sambal mag wel wat structuur hebben.
  4. Proef de sambal en voeg eventueel nog wat suiker en zout toe.
  5. Doe de sambal in een schone weckpot en sluit goed af, zo is de sambal weken houdbaar.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement