Herfstrecept met pastinaak en witlof

Ga de strijd aan op de afhaal- en bezorgmarkt. Dit recept bevat de unieke smaak van het seizoen en is binnen 40 minuten klaar. Bezorg het en je klant is binnen 1 uur bediend!

Ingrediënten

  • 2 x Sjalotten
  • 1 stengel bosui
  • 250 gr Paddenstoelenmix gecultiveerd
  • 400 gr Pastinaken Sous-Vide
  • 1 x Peka rosti roll
  • 500 gr Witlof fijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • 2 eetlepels appelstroop

Materialen

  • Grillpan
  • Bakpan
  • Spatel
  • Koksmes
  • Office mesje
  • Afvalbak
  • Oven op 180 graden

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotten in fijne brunoise blokjes.
  2. Snijd de witlof in de lengte door en haal de harde kern eruit. Bak de witlof in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Peper en zout erop en doe hier de appelstroop op (gebruik 1 halve witlof pp ) zet ze daarna 10 minuten in de oven
  3. Snijd rösti rol in plakken van 4 cm dik en bak de plakken in de koekenpan. Bak beide kanten (1 plak pp) en zet deze als ze klaar zijn op een bakplaat.
  4. Fruit de sjalotten aan in de koekenpan met olijfolie, voeg de paddenstoelenmix hier aan toe en bak alles tot het mooi goudbruin is. Op smaak brengen met peper en zout en voeg als laatst wat gesneden bosui toe.
  5. Doe de gebakken paddenstoelen op de plakken rosti rol  en zet het geheel ongeveer 10 minuten in de oven.
  6. Haal de pastinaak uit de verpakking besprenkel met olijfolie en grill deze in de grillpan. En zorg dat er mooie streepjes op zitten, bestrooien met peper en zout en zet ook deze op een bakplaat in de oven met de rest van de producten.
  7. Maak de runderwang wang warm in een pannetje water zodat het vlees warm is.
  8. Serveren, leg de grilde pastinaak, rosti roll met paddenstoelen en witlof mooi op het bord, haal de runderwang uit de verpakking en leg dit op een vergiet en bewaar het vocht in een pannetje eronder.
  9. Leg de wang op de groente en dresseer het vocht rond het producten.
  10. Bezorgen maar!
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement