Hartige taart met ui

Een heerlijk bijgerecht: een lekkere hartige taart van ui. Tip: vul het geheel aan met vlees en serveer het als een hoofdgerecht.
Ingrediënten
- 6 vellen brickdeeg
- olijfolie
- 3 dl slagroom
- 3 eieren
- 3 eidooiers
- 2 takjes fijngesneden tijm
- wit van 1 prei (in halve ringen)
- 8 plakjes coppa di Parma
- 4 banaansjalotten
- 2 rode uien
- 2 zoete witte uien
- versgemalen peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Smeer ieder vel brickdeeg in met olijfolie en leg ze half over elkaar in een rechthoekige quichevorm. Zorg dat het elkaar goed overlapt.
- Klop de slagroom los met de eieren, de eidooiers en de tijm. Kruid met zout en peper en meng er de prei doorheen.
- Schenk deze vulling in de vorm.
- Snijd de coppa in reepjes en verdeel over de vulling.
- Maak de verschillende soorten ui schoon. Snijd de sjalotten in de lengte doormidden en snijd de rode en zoete ui in dikke ringen.
- Verdeel over de vulling en druk er iets in.
- Plaats in de voorverwarmde oven en bak in 45-50 minuten goudbruin en gaar. Test dit door er met een prikker in te prikken. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar.
- Laat iets afkoelen en serveer warm, lauwwarm of koud.