Recept: conference peer met blauwe kaas en vijgen

Gourmet is een echte kerstklassieker. Gezellig met de familie of vrienden rond de tafel en ter plekke de heerlijke gerechten bereiden. Even is iedereen een kok. In ons assortiment vind je alles voor een gezellige en heerlijke gourmet deze kerstdagen!

Ingrediënten

  • 2 conference peren
  • 2 dl witte wijn
  • 1 dl water
  • 3 el honing + 1 el om te gratineren
  • 1 kaneelstokje
  • ½ sinaasappel
  • 2 steranijsjes
  • 100 g fourme d’ambert
  • 2 verse vijgen

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een steelpan de witte wijn met water, honing, kaneelstokje, steranijs en sap en rasp van de sinaasappel. Breng tegen het kookpunt en laat even trekken.
  2. Schil de peren, snijd doormidden en haal er het klokhuis uit met een parisienneboortje.
  3. Doe de gehalveerde peer in het hete vocht en druk onder met een deksel of bord.
  4. Laat gedurende ongeveer 10-15 minuten pocheren (afhankelijk van de rijpheid van de peren).
  5. Neem uit het vocht, snijd in tranches en verdeel over gourmetpannetjes
  6. Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de peer.
  7. Verkruimel er de kaas over en druppel er nog een beetje honing over.
  8. Laat onder het gourmetstel gratineren.

Tips

Ben je een grote kaasliefhebber en mag het wat pittiger, kies dan bijvoorbeeld voor roquefort.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement