Smeding veggie bbq barbecue

Recept: Gevulde pompoen van de barbecue

Alleen vlees op de barbecue? Welnee! Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker. Met deze gevulde pompoen serveer jij jouw gasten snel en gemakkelijk een heerlijk bijgerecht.

Dit heb je nodig

  • 1 flespompoen
  •  2 el gedroogde cranberries
  •  2 el pompoenpitten
  •  75 g verse geitenkaas
  •  mespuntje kerriepoeder
  •  300 g gewassen spinazie
  •  1 gesnipperde sjalot
  •  2 teentjes gehakte knoflook
  •  2 el olijfolie
  •  versgemalen peper
  •  zout

Zo bereid je de gevulde pompoen van de barbecue

  1. Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 200 °C.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaden en draden.
  3. Hol met behulp van een parisienneboor de beide helften iets verder uit en snijd dit vruchtvlees in fijne blokjes.
  4. Smoor in een hapjespan het fijngesneden vruchtvlees met kerriepoeder tot het zacht wordt en voeg er pompoenpitten en cranberries aan toe. Warm kort door en neem van het vuur.
  5. Meng er de geitenkaas goed door en breng op smaak met zout en peper.
  6. Smoor in een hapjespan knoflook en sjalot in een scheutje olijfolie. Voeg de gewassen spinazie toe en laat zeer kort slinken. Neem direct van het vuur en kruid met zout en peper. Laat heel goed uitlekken.
  7. Leg een helft van de pompoen met de gesneden kant naar boven op het aanrecht en vul met de helft van de gesmoorde spinazie.
  8. Verdeel er de geitenkaasvulling over en druk aan zodat het mooi glad verdeeld is.
  9. Bedek met de rest van de gesmoorde spinazie en zorg dat er een soort van heuvel ontstaat.
  10. Leg er de andere pompoenhelft op en bind de beide helften nu op elkaar met behulp van slagerstouw.
  11. Leg de pompoen in een vuurvaste schaal, plaats in de barbecue en laat in ongeveer 60 minuten gaar worden. Test met een mesje of deze goed gaar is.
  12. Snijd de pompoen aan tafel in mooie plakken.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement