Gevulde avocado

Met de nieuwe kleurenmix kan je alle kanten op. Deze mix op basis van gele peen, bloemkool, biet, pompoen en broccoli is een goede vervanger van rijst. Gebruik hem bijvoorbeeld als toevoeging aan een gevulde avocado. Is het geen plaatje?! En de smaak? Wij vinden hem net zo lekker als dat hij eruit ziet!

Ingrediënten

Voor 10 personen:

  • 5 avocado’s
  • 400 gram groenterijst mix
  • 10 eieren
  • 2 eetlepels furikake
  • 1 bakje daikoncress
  • 2 bakjes viooltjes
  • 1 bakje afrikaantjes
    Zoetzuur:
  • 500 gram rijstazijn
  • 200 gram water
  • 180 gram suiker
  • 5 peperkorrels
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ rode peper zonder zaadjes

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van het zoetzuur door alle ingrediënten samen in een pan aan de kook te brengen tot de suiker is opgelost. Koel terug en bewaar in de koeling.
  2. Neem de groenterijst mix uit de verpakking en maak naar smaak aan met het zoet zuur, proef tussendoor goed.
  3. Breng een pan met water en een scheutje azijn tegen de kook (niet laten koken). Doe de eieren apart in koffiekopjes.
  4. Maak met een garde een draaikolkje in het water met azijn en laat hierin voorzichtig een ei glijden (pocheer de eieren ieder apart).
  5. Pocheer de eieren gedurende 3 tot 5 minuten en haal uit het water.
  6. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil.
  7. Leg de avocado’s met de platte kant in een bakje met furikake zodat het mengsel aan de avocado plakt.
  8. Draai om en plaats op een bordje.
  9. Leg het gepocheerde ei in de holte van de pit.
  10. Dek af met de zoetzure groenterijst.
  11. Garneer af met de eetbare bloemen en cressen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement