Gevulde aubergine

Overheerlijke gevulde aubergine uit de oven of van de grill. Een heerlijk hoofd- of bijgerecht. Dit recept is op basis van 4 personen.

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 1 ‘paprikastoplicht’ (gele, groene en rode paprika)
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes munt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 150 g kerstomaatjes
  • scheutje olijfolie
  • 4 el taggia-olijven
  • 150 g fetakaas
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 185 °C of zet de BBQ aan. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit er de kerstomaatjes met de paprika en het paprikapoeder in aan. Ris de oregano, voeg toe en kruid het geheel met zout en peper.
  3. Snijd de munt zeer fijn en voeg met de olijven toe aan de paprika. Neem van het vuur.
  4. Snijd de aubergine vanaf de steel open, maar zorg dat ze onderaan bij de steel aan elkaar blijven zitten.
  5. Oven: Leg op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper en bak 10 minuten in de oven.
    Grill: Besprenkel met olijfolie, kruid met zout & peper en leg het op de grill. Grill circa 10 minuten.
  6. Neem uit de oven of van de grill, vul met het paprikamengsel en verkruimel er de fetakaas over.
  7. Plaats opnieuw in de voorverwarmde oven of op de grill en bak ongeveer 15 minuten tot de aubergine mooi zacht is geworden. Let op: van de grill kan de schil iets donker worden.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement