Gevulde aardappel met bacon, tomaat, bosui en cheddar

Aardappel op verschillende wijzes bereiden wordt steeds populairder. Probeer eens deze gevulde aardappel uit de oven!

Ingrediënten

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • 2 stengels bosui
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes streaky bacon
  • 2 el barbecuesaus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de zoete aardappels.
  3. Snijd de aardappels met een scherp mes aan de bovenkant tot bijna onderaan in, maar zorg er goed voor dat de plakjes aan de onderkant wel aan elkaar blijven zitten.
  4. Leg met de gesneden kant naar boven in een ovenschaal en sprenkel er wat olijfolie overheen. Kruid met zout en versgemalen peper.
  5. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 minuten bakken, de plakjes zullen dan open gaan staan. Controleer met een scherp mesje of de aardappels gaar zijn.
  6. Snijd de cheddarkaas en streaky bacon in stukjes en steek tussen iedere opening in de aardappel.
  7. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosui in fijne ringen. Verdeel de bosui en tomaat eveneens tussen de plakjes aardappel.
  8. Bestrooi met de kruiden en plaats nog 10 minuten in de oven.
  9. Garneer de hasselbackaardappels ten slotte met strepen barbecuesaus.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement