Gesmoorde minigroenten

Door alle minigroenten elk apart te smoren met de best passende smaakmakers en het samen op een grote schaal te serveren, kan iedereen zelf zijn of haar favoriete groente kiezen.
Ingrediënten
Voor de minivenkel:
- 200 gram minivenkel
- 1 el roomboter
- 1/6 bos gesneden dille
Voor de minicourgettes:Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding
- 200 gram minicourgettes
- 1 el hazelnootolie
- 1 el gehakte hazelnoten
- 1 tl ras el hanout
Voor de gekleurde minipeentjes:
- 200 gram gemengde minibospeen
- 1 tl roomboter
- 1 dl wortelsap
- 1 tl venkelzaad
Voor de minibospeen:
- 200 gram minibospeen
- 1 sinaasappel
- Klontje roomboter
- Mespuntje speculaaskruiden
Voor de miniprei:
- 200 gram miniprei
- 1 el roomboter
Bereidingswijze
- Maak alle groenten schoon en schil de gemengde bospeen en de minipeentjes, maar laat wel wat van het loof zitten. Blancheer alle groenten afzonderlijk van elkaar in gezouten water, spoel goed koud in ijswater en laat vervolgens uitlekken.
- Smoor de minivenkel afgedekt in de roomboter, voeg de gesnede dille toe en kruid met zout en peper.
- Smoor de minicourgettes in de hazelnootolie, voeg de specerijen en de gehakte noten toe en laat op een iets hoger vuur even roosteren.
- Smoor de gemengde minipeentjes in de roomboter met het wortelsap en voeg het venkelzaad toe. Kruid met zout en peper.
- Smoor de minibospeen in de roomboter en blus de pan af met de rasp en het sap van de sinaasappel. Voeg een mespuntje speculaaskruiden toe en kruid met zout en peper.
- Smoor de miniprei in een klontje roomboter en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout. Brand de prei lichtjes af met behulp van een cremebruleebrandertje.
- Serveer de minigroenten op een plank of schaal.