Gegrilde paarse spitskool

De paarse spitskool, onze teler heeft de leukste recepten met dit mooie product. Alleen de kleur op het bord maakt het al geweldig om te zien! Heb jij wel eens een gegrilde paarse spitskool gemaakt? Lekker met blauwe bessensaus en rucola.

Ingrediënten

  • 2 paarse spitskolen
  • 30 gram rucola
  • 300 gram blauwe bessen (vers of diepvries)
  • 100 gram suiker
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml yoghurt
  • 4 theelepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 1 theelepel gember (gehakt)
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Halveer de spitskolen en verwijder de harde kern. Stoom de halve spitskolen in een stoompan voor 6 minuten.
  2. Breng de rode wijn samen met de suiker en de gember aan de kook. Voeg de blauwe bessen toe en kook dit tot de besjes nog heel zijn, maar er wel al een saus begint te vormen. Voeg vervolgens al roerend de olijfolie toe.
  3. Haal de kolen uit de stoompan en bestrooi ze naar smaak met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan en gril de kolen even tot ze een mooi grillmotief hebben.
  5. Schenk de blauwe bessensaus over de gegrilde spitskool en strooi de rucola er overheen.
  6. Maak het gerecht af met een lepeltje yoghurt en een theelepel geroosterde pijnboompitjes.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement