Smeding veggie bbq barbecue

Recept: Gegrilde ananas met honing en kaneel

2 augustus 2018
Gegrilde ananas met honing en kaneel

Alleen vlees op de barbecue? Welnee! Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker. Met deze gegrilde ananas met honing en kaneel serveer jij jouw gasten snel en gemakkelijk een heerlijk bijgerecht.

Dit heb je nodig

  • 1 hele verse ananas
  • 4 eetlepels zachte roomboter
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • een snufje kaneel
  • een snufje vanille extract (vervang eventueel door vanillesuiker)
  • Een scheutje bruine rum

Zo bereid je de gegrilde ananas met honing en kaneel

  1. Snijd de ananas inclusief de kroon over de lengte in vieren.
  2. Snijd elk kwart daarna nog eens over de lengte in drieën.
  3. Smelt de roomboter en meng deze met de honing, kaneel, bruine rum en basterdsuiker.
  4. Wrijf alle ananasparten in met de zoete botersaus.
  5. Leg de ananasparten op de barbecue en gril ze rondom goudbruin.
  6. Serveer in een schaal of op een bord.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement