Recept: flatbread met pesto van tuinbonen

Smeding recept flatbread

Flatbreads zijn erg populair en worden overal gegeten. Een boost van groenten én energie! Van een flatbread met lamskebab en granaatappel tot een flatbread met wortelcrème, de mogelijkheden zijn eindeloos! Met dit recept maak je een flatbread met pesto van tuinboontjes en amandel met een salade van peulvruchten (4 personen).

Dit heb je nodig

  • 4 Griekse platbroden
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g sugarsnaps
  • 100 g verse doperwten
  • 100 g verse dubbelgedopte tuinbonen
  • sap en rasp van ½ citroen
  • olijfolie
  • 2 el amandelschaafsel (geroosterd)

Voor de pesto

  • 150 g dubbelgedopte tuinbonen
  • 50 g amandelen
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • scheutje citroensap

Bereiding

  1. Bak de broden af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe voor de pesto de tuinboontjes met de amandel en de Parmezaanse kaas in de blender, draai glad met net zoveel olijfolie tot het pakt. Verfris met citroensap en kruid met zout en peper.
  3. Het mag een stevige pasta blijven.
  4. Snijd voor de salade de sugarsnaps in dunne reepjes. Blancheer de diverse soorten peulvruchten afzonderlijk van elkaar. Spoel koud en laat goed uitlekken.
  5. Meng met elkaar en maak aan met olijfolie, citroensap en -rasp en kruid met zout en peper.
  6. Schep een beetje pesto in het brood, verdeel er de salade over en garneer met dopjes van de pesto en het geroosterde amandelschaafsel.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement