Flammkuchen met pompoen en kruidensalade

Een soort pizza, maar dan anders: de Flammkuchen is met zijn superknapperige bodem en talrijke variatiemogelijkheden immens populair. Wij zijn er gek op! De heerlijke combinatie van pompoen kom op deze Flammkuchen met ricotta uitermate goed tot zijn recht.

Ingrediënten

  • 150 g pompoen, geschild
  • 100 g ricotta
  • 1 flammkuchenbodem
  • 40 g blanke amandelen
  • 1 tl kümmelzaadjes
  • 1 handje kruidensalade (Bijv. frisee, rucola, bieslook, kervel, dragon)
  • 1 el pompoenpitolie
  • 1 el appelcider-azijn

Bereidingswijze

  1. Snijd de pompoen in plakjes of blokjes, blancheer in water met wat zout en laat uitlekken.
  2. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm en verdeel de ricotta erover.
  3. Leg de pompoen erop en strooi de amandelen en kümmel erover.
  4. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
  5. Meng de kruidensalade met olie, azijn en wat peper en zout. Verdeel de salade over de flammkuchen en serveer direct.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement