Zoete flammkuchen met peer

Ingrediënten

  • 500 ml zoete Duitse wijn
  • 1 handpeer, geschild en in parten
  • 1 flammkuchenbodem
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el suiker + extra naar smaak
  • 1 tl vanille-essence
  • 150 g mascarpone
  • 60 g pecannoten
  • poedersuiker naar smaak

Bereidingswijze

  1. Breng de wijn met de peer aan de kook (voeg eventueel wat suiker toe als je de wijn niet zoet genoeg vindt) en laat 5 minuten zacht koken. Laat de peer in de wijn afkoelen en zet een nachtje afgedekt in de koelkastuks
  2. Neem de peer uit de wijn en laat de wijn inkoken tot je enkele eetlepels over hebt.
  3. Rol het deeg flinterdun uit in de gewenste vorm
  4. Meng de kaneel, suiker en vanille-essence door de mascarpone en bestrijk hiermee de bodem. Verdeel de noten en peer erover.
  5. Zorg dat de oven precies 225°C is en bak dan de flammkuchen circa 7 minuten.
  6. Besprenkel met de ingekookte wijn, bestrooi met poedersuiker en serveer direct.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement