Flammkuchen met aardbei

Flammkuchen worden steeds populairder. In allerlei soorten, maten en samenstellingen zijn ze te vinden. Deze variant is heerlijk zoet, ideaal als nagerecht dus. Dit recept is op basis van 6 personen.

Ingrediënten

  • 50 g pistachepitten + extra voor garnering
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 ei
  • 1 plak flammkuchendeeg (diepvries of vers)
  • 200 g frambozen
  • 150 g aardbeien, in kleine stukjes
  • 3 blaadjes munt, fijngesneden
  • 1 el olijfolie met een pittige smaak
  • 6 bolletjes aardbeien- of frambozenijs

Bereidingswijze

  1. Maal de pistache fijn met de suiker. Voeg de boter en het ei toe en draai alles tot een frangipane-achtig deeg.
  2. Steek rondjes van circa 12 cm uit het deeg. Bestrijk ze met de ‘frangipane’ en leg ze op bakpapier. Leg er een rondje van frambozen op. Bak ze in circa 10 minuten knapperig en goudbruin in een oven van 200ºC. Laat afkoelen, bestuif met poedersuiker en leg ze op bordjes.
  3. Meng de aardbei met de munt en de olie. Schep wat in het midden van het taartje en eromheen. Schep er een bolletje ijs op en bestrooi met pistache.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement