Couscous met pittige wortel & sinaasappel

Maak een salade van wortel, gele paprika en rozijnen met een pittige twist van harissa marinade. Verrassend van smaak en extra lekker met bijvoorbeeld couscous en gekarameliseerde bospeen uit de oven!

Ingrediënten

  • 200 gram sous-vide bospeen
  • 400 gram pittige wortel sinaasappelsalade
  • 100 gram couscous salade
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 1.5 eetlepel honing
  • 2 eetlepels harissa
  • 20 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout naar smaak
  • Rucola
  • 10g koriander blaadjes, grof gehakt
  • 50 gram granaatappel pitjes

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven tot 220ºC.
  2. Meng in een grote kom de komijn, de honing, de harissa, boter, olie en zout naar smaak.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bospeen hierover,
  4. Bak de bospeen 8 tot 10 minuten, totdat ze bruin beginnen te worden.
  5. Haal de bospeen uit de oven en laat ze afkoelen.

Opmaak

  1. Verdeel de couscous salade over een mooie schaal en lepel hierop de wortel salade.
  2. Verdeel de gekaramelliseerde bospeen over de salade en garneer af met de rucola, koriander en granaatappel pitjes.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement