Fruit Smeding

Recept: Citroentrifle met rood fruit

6 juli 2018
Citroentrifle met rood fruit

De Hollandse aardbei: lekker sappig en zoet. En deze frisse en kleurrijke trifle zit vol met die lekkere Hollandse aardbeien.

Wist je trouwens dat de aardbei eigenlijk helemaal geen vrucht is? De pitjes aan de buitenkant van de aardbei, dat zijn de vruchtjes!

Dit heb je nodig voor 8 personen

  •  500 ml slagroom
  •  1 zakje Klop-fix
  •  75 g suiker
  •  1 citroen
  •  250 g mascarpone
  •  100 ml limoncello
  •  500 g aardbeien (gehalveerd)
  •  250 g frambozen
  •  50 g blauwe bessen
  •  5 plakken cake
  •  1 pot lemoncurd
  •  1 bakje mizunacress (Koppert Cress) of blaadjes munt

Zo maak je deze heerlijke citroentrifle met aardbeien en frambozen

  1. Klop de slagroom stijf met de Klop-fix en 50 gram van de suiker.
  2. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
  3. Roer de mascarpone zacht, meng met de citroenrasp en helft van de limoncello en roer dit door de slagroom.
  4. Meng het citroensap met de rest van de suiker en schep om met de aardbeien, frambozen en blauwe bessen.
  5. Bekleed de bodem van de schaal met plakjes cake en besprenkel met de overige limoncello. Schep de helft van het slagroommengsel erop en verdeel hierover de helft van de lemoncurd.
  6. Bedek met de helft van het fruit en schep hierop achtereenvolgens de rest van de slagroom, de lemoncurd en het fruit.
  7. Garneer met blaadjes mizunacress of munt.

De ingrediënten voor dit recept kun je bestellen in de webshop van Sligro.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement