Citroenrisotto

Verras je gasten met een citroenrisotto, heerlijk romig en fris. In combinatie met de geroosterde Argentijnse garnalen en gesmoorde minivenkel is dit een zeer smaakvol hoofdgerecht. Een feestje op het bord!

Ingrediënten 

  • 200 gram risottorijst
  • 6 dl krachtige groentebouillon (gemaakt van veel venkel)
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 40 gram gehakte knoflook
  • Scheut olijfolie
  • 2 el mascarpone
  • 2 citroenen
  • 12 Argentijnse garnalen
  • 200 gram mini venkel
  • Klontje roomboter
  • Versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

  1. Fruit voor de risotto de knoflook met de sjalot aan in een flinke scheut olijfolie.
  2. Voeg de risottorijst toe en laat fruiten tot deze glazig is. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf regelmatig roeren. Voeg telkens wat bouillon toe als de rijst gaar is.
  3. Neem van het vuur, roer er de mascarpone doorheen en breng rijkelijk op smaak met rasp van 1 citroen en het sap van 1 citroen.
  4. Maak terwijl de risotto gaart de minivenkels schoon door er het hardste loof af te snijden en de onderkant net af te snijden. Verwarm een klontje roomboter in een steelpan en blus af de onderkant net af te snijden. Verwarm een klontje roomboter in een steelpan en blus af met een scheutje groentebouillon. Voeg er de minivenkels aan toe en laat afgedekt ongeveer 12 minuten smoren. Kruid met zout en wat peper en wat citroenrasp en – sap.
  5. Rooster de Argentijnse garnalen in een klein beetje olijfolie tot ze net gaar zijn en kruid met een druppeltje citroensap, citroenrasp en peper en zout.
  6. Verdeel de risotto over een mooie schaal en dresseer er de minivenkel en de geroosterde garnalen op. Garneer eventueel met een schijfje citroen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement