Champignonessence (zero waste recept)

Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen helpt je met verschillende “no waste recepten” op weg om foodwaste tegen te gaan. Champignons verkleuren relatief snel, vaak worden ze dan weggegooid, zonde! Vooral omdat je er een enorm lekkere smaakmaker mee kunt maken, barstensvol Umami.

Ingrediënten

  • 1 kilo champignons
  • 30 gram zout

Bereidingswijze

  1. Doe de champignons in een keukenmachine met 30 gram zout. Blender de champignons zo glad mogelijk.
  2. Leg een passeerdoek (of keukendoek) en een zeef boven een mengkom en lepel hierin de champignonmassa.
  3. Zet onder druk weg en laat een nachtje in de koelcel staan.
  4. Het vocht heeft enorm veel umami (smaak). Je kunt de essence eventueelnog wat verder inkoken.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement