Ceviche van makreel (met gefermenteerde groenten)

Een heerlijk gerecht met de gefermenteerde groenten van Organic Krauts. Gefermenteerde groenten zijn weer helemaal terug! En dat is niet gek, want door fermentatie blijven textuur, kleur en vooral smaak behouden. Gefermenteerde groenten zijn beter verteerbaar en dragen bij aan een gezonde darmflora. Ze zitten boordevol vitaminen!

Het gerecht is voor 4 personen, de bereidingstijd in ongeveer 20 minuten, plus minimaal 2 uur marineren. Let’s go!

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 2 grote makreelfilets
  • 1 avocado
  • 200 gr Organic Kraut Chili Ui
  • 1 teentje gesnipperde knoflook
  • ½ gesnipperde chilipeper
  • 2 st. limoen
  • 1 grapefruit
  • 1 gesnipperde rode ui
  • 4 takjes koriander
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de 4 grootste stelen van de paksoi en blancheer deze kort in gezouten water. Zorg er wel voor dat ze krokant blijven. Spoel direct koud en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de makreelfilets in mooie plakjes, leg naast elkaar in een ovenschaal en rasp er de schil van de limoenen en de grapefruit overheen.
  3. Pers er de limoenen over uit en snijd de grapefruit uit. Voeg de partjes grapefruit toe aan de makreel.
  4. Snijd de avocado in blokjes en snijd de koriander grof.
  5. Voeg samen met de rode ui en de chilipeper toe aan de makreel en kruid met zout en eventueel een snufje versgemalen peper.
  6. Laat minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
  7. Verdeel de Organic Kraut over de schuitjes van paksoi. En maak het af met de makreel en garnituur.

 

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement