Celeriac-pastrami sandwich

Hier fungeert knolselderij als vervanger van het vlees. De van zichzelf al zeer smaakvolle knol combineert namelijk wonderschoon met dezelfde specerijen die je voor pastrami gebruikt. Lekker met een Amerikaans biertje erbij!

Ingrediënten

  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 kleine knolselderij, gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 1 part witte kool, in dunne reepjes
  • 3 el appelazijn
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 el rookmot
  • 8 dikke boterhammen
  • 8 el scherpe mosterd

Bereidingswijze

  1. Vijzel de specerijen grof. Wrijf de knolselderij in met olie en het specerijenmengsel. Wikkel in aluminiumfolie en pof 45 minuten in een oven van 180ºC. Laat afkoelen.
  2. Meng de kool met de azijn, karwijzaad en een flinke snuf zout. Kneed met de hand stevig door zodat de kool zachter wordt.
  3. Pak de knolselderij uit. Verhit de rookmot in de rookoven en rook de helften Celeriac-pastrami sandwich 10 minuten. Laat afkoelen.
  4. Besmeer alle boterhammen met mosterd en beleg 4 ervan met de zuurkool. Snijd de knol in plakken en beleg de broodjes ermee (bewaar overgebleven knolselderij voor een volgende portie). Dek af met een boterham en serveer direct.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement