Recept: Casserole met rood fruit

Pak uit met Pasen; bezorg het paasgevoel aan huis! Met een lekkere casserole met rood fruit.

Ingrediënten

  •  3/4 briochebrood
  •  400 g gemengd rood fruit (aardbeien, bramen, rode bessen, blauwe bessen, frambozen …)
  •  250 ml karnemelk
  •  8 eieren
  •  rasp van ½ citroen
  •  mespuntje kaneelpoeder
  •  mespuntje zout
  •  4 bolletjes biologisch bosbessenijs
  •  Poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd het briochebrood in plakken en verdeel over een ovenschaal.
  3. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd in vieren. Verdeel al het rood fruit over en tussen het brood.
  4. Klop in een kom de karnemelk los met de eieren en voeg er de citroenrasp, het kaneelpoeder en het zout aan toe.
  5. Verdeel over de ovenschaal en druk het brood iets aan, zodat alles goed bedekt is met de eiermassa.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar.
  7. Neem uit de oven en leg er net voor het serveren de bolletjes ijs op. Bestrooi met poedersuiker en serveer onmiddellijk.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement