Carpaccio van groene appel, mozzarella, hazelnoot en pata negra

Carpaccio is het wereldberoemde voorgerecht dat niet op de menukaart mag ontbreken. Maar het kan ook anders!

Ingrediënten

  • 2 groene appels;
  • 2 bolletjes mozzarella;
  • 16 dunne plakjes pata negra;
  • 2 el hazelnoten;
  • 1 bakje Tahoon Cress;
  • 1 el rietsuiker;
  • olijfolie;
  • vijgenazijn.

Bereidingswijze

  • Schaaf de ongeschilde appels op de mandoline in niet te dunne plakjes;
  • Bestrooi de helft met een beetje rietsuiker en karameliseer deze voorzichtig met behulp van een brandertje;
  • Marineer de andere appelplakjes lichtjes met een druppeltje vijgenazijn en een paar druppels olijfolie;
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en marineer eveneens met een beetje olijfolie en vijgenazijn;
  • Leg de plakjes gebrande en rauwe appel speels met de mozzarella en de plakjes pata negra op het bord;
  • Schaaf er voorzichtig met behulp van de mandoline wat hazelnoot over en garneer met de cress.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement