Recept: carpaccio van aardbei, basilicum en burrata

Carpaccio aardbei recept Smeding

Culinaire laagjes! Dit gerecht is ideaal als voor- of lunchgerecht voor 4 personen.

 Dit heb je nodig

  •  16 dikke, rijpe aardbeien
  • O’Life balsamico glaze
  • ½ bos basilicum
  • olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 2 el pijnboompitjes
  • 200 g burrata

Bereidingswijze

  1. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes en doe ze in de blender.
  2. Voeg de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en een scheutje olijfolie toe.
  3. Draai in de blender tot een lobbige pesto, voeg net zoveel olijfolie toe tot het net pakt. Kruid met zout en peper.
  4. Snijd de burrata voorzichtig in plakjes en marineer kort met de pesto.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in dikke plakken. Druppel er een beetje balsamico glaze over.
  6. Dresseer de aardbeien en de burrata om en om op het bord.
  7. Garneer met druppels pesto, wat balsamico glaze en blaadjes verse basilicum. Maal er nog een beetje verse peper over.

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement