Broodje gewokte boerenkool

Een lekker gerecht dat kan worden geserveerd als tussen-, lunch- of hoofdgerecht. Erg lekker en weer eens wat anders! Het recept is op basis van 4 personen (als hoofdgerecht wellicht aantallen verdubbelen).
Ingrediënten
Boerenkool
- 400 verse boerenkool, fijngesneden
- 400 gram aardappelen, panklaar
- scheutje volle melk
- 40 gram gezouten roomboter
- 80 gram ontbijtspek
Rest
- 2 eetlepels wokolie
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 rookworst
- 1 eidooier
- 1 theelepel zout
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze
- Snijd het ontbijtspek fijn, wok dit in de olie en voeg beetje bij beetje de boerenkool eraan toe.
- Kook de aardappelen gaar en meng met het boerenkool-spekmengsel. Breng dit op smaak met zout en peper, de melk en 30 gram boter.
- Vet de cakevorm in met de rest van de boter.
- Rol het bladerdeeg uit, plak de plakken aan elkaar en verdeel dit ruim over het cakeblik.
- Verdeel een ruime hoeveelheid boerenkool over de bodem, verdeel de rookworst er in de lengte overheen en vul af met de overige stamppot. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en bestrijk met eidooier.
- Bak het boerenkoolbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.