Broodje gewokte boerenkool

Een lekker gerecht dat kan worden geserveerd als tussen-, lunch- of hoofdgerecht. Erg lekker en weer eens wat anders! Het recept is op basis van 4 personen (als hoofdgerecht wellicht aantallen verdubbelen).

Ingrediënten

Boerenkool

  • 400 verse boerenkool, fijngesneden
  • 400 gram aardappelen, panklaar
  • scheutje volle melk
  • 40 gram gezouten roomboter
  • 80 gram ontbijtspek

Rest

  • 2 eetlepels wokolie
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 rookworst
  • 1 eidooier
  • 1 theelepel zout
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Snijd het ontbijtspek fijn, wok dit in de olie en voeg beetje bij beetje de boerenkool eraan toe.
  2. Kook de aardappelen gaar en meng met het boerenkool-spekmengsel. Breng dit op smaak met zout en peper, de melk en 30 gram boter.
  3. Vet de cakevorm in met de rest van de boter.
  4. Rol het bladerdeeg uit, plak de plakken aan elkaar en verdeel dit ruim over het cakeblik.
  5. Verdeel een ruime hoeveelheid boerenkool over de bodem, verdeel de rookworst er in de lengte overheen en vul af met de overige stamppot. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en bestrijk met eidooier.
  6. Bak het boerenkoolbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement