Breakfast caesar salad

Een verrassend ontbijtje met veel groenten!

Ingrediënten

  • 4 cogollos
  • 2 plakjes briochebrood
  • klontje roomboter
  • 4 kwarteleieren
  • 2 tomaten
  • 8 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 4 gezouten ansjovisfilets (uitgelekt)
  • 8 plakjes geschaafde Parmezaanse kaas
  • 4 el caesardressing
  • versgemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

  1. Snijd het briochebrood in kleine dobbelsteentjes. Verwarm een klont roomboter in een anti-aanbakpan tot deze gesmolten is en bak er het brood mooi goudbruin en krokant in. Kruid met zout en peper. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Verwarm een klontje roomboter in een anti-aanbakpan en bak mooie spiegeleitjes van de kwarteleieren. Kruid met zout en peper.
  4. Verwijder eventuele minder mooie bladeren van de cogollos (mini-sla), snijd er de onderkant af en snijd in de lengte doormidden.
  5. Dresseer 2 halve cogollos op het bord en verdeel er de gesneden tomaat over. Leg er een spiegeleitje op.
  6. Leg er 2 plakjes ontbijtspek en een ansjovisfilet op en lepel er de dressing over.
    Garneer met de croutons en de Parmezaanse kaas.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement