Boerenkool salade

Curly Kale is de babyleaf variant van de traditionele boerenkool. Het heeft een heerlijk lichte boerenkoolsmaak; lekker fris met een beetje pit. Door de fijne blaadjes is deze erg geschikt voor salades. Deze salade met Curly Kale, rode bietjes, geitenkaas en granaatappelpitjes moét je daarom echt eens proberen.

Ingrediënten 

  • 100 gram Curly Kale red
  • 100 gram Curly Kale green
  • 500 gram gekookte rode bietjes
  • 6 mandarijnen
  • 1 granaatappel
  • 2 limoenen
  • 20 gram geroosterde hazelnoot
  • 120 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Bereidingswijze

  • Snijd de gekookte bietjes in gelijke kwarten.
  • Snijd met een scherp mes de schil van de mandarijnen. Snijd de mandarijn in dunne partjes.
  • Halveer de granaatappel. De pitjes klop je er makkelijk uit met de bolle kant van een lepel.
  • Rooster de hazelnoten kort in een pan met een beetje olijfolie en zout.
  • Knijp de limoenen uit. Maak een dressing van de limoensap, olijfolie, zout en peper. Meng dit met de Curly Kale.
  • Voeg aan de Curly Kale de bietjes en mandarijn toe. Maak de salade af door de geroosterde hazelnoten, geitenkaas en granaatappelpitjes toe te voegen.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement