Bloemkoolsoep (zero waste recept)

Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen helpt je met verschillende “no waste recepten” op weg om foodwaste tegen te gaan.

De stronk/stelen van bloemkool weggooien is zonde, deze bevat enorm veel smaak waardoor je er een fantastisch lekkere soep van kunt maken, mooie bijkomstigheid is dat je de hele bloemkool gebruikt en je niets weg hoeft te gooien. Gebruik de roosjes bijvoorbeeld geroosterd in een hoofdgerecht en de stelen voor de soep.

Ingrediënten

  • klontje boter of olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram bloemkoolstelen
  • 5 deciliter melk
  • 5 deciliter groentebouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1,25 deciliter room

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter of olie.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak lichtjes aan zonder te kleuren.
  3. Snijd de bloemkoolstelen fijn en bak even kort mee. Ze mogen licht kleuren, dit geeft nog meer smaak.
  4. Voeg dan de melk, bouillon en een laurierblaadje toe.
  5. Breng alles aan de kook en laat zo’n 15-20 minuten koken.
  6. Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer.
  7. Voeg als laatste een scheutje room toe en breng op smaak met peper en zout.

Bezoek onze pagina over zero waste > 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement