Bananenbrood of muffins (zero waste recept)

Hoeveel eten (wat eigenlijk nog eetbaar is) wordt er bij jou weggegooid? Jaarlijks wordt er heel veel eten weggegooid. De 14 procent foodwaste geproduceerd door de horeca- en cateringbranche lijkt weinig, maar het gaat hier om tonnen foodwaste. Zonde!

Onze culinair adviseur Marnix Beekhuizen helpt je met verschillende “no waste recepten” op weg om foodwaste tegen te gaan. Wat dacht je van bananenbrood?

Ingrediënten

  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 mespuntje zeezout
  • 45 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g neutrale olie
  • 3 overrijpe bananen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de bananen en doe ze in een kom. Prak de bananen met een vork tot een egale massa.
  3. Voeg suiker en kaneel toe, meng goed en doe er vervolgens de eieren bij.
  4. Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en meng weer goed met het beslag. Voeg de olie toe (dit kan alles met een neutrale smaak zijn).
  5. Breng op smaak met een mespuntje zout.
  6. Bekleed een bakvorm met bakpapier en schenk hierin het beslag.
  7. Bak het bananenbrood gedurende 45 minuten op 180 graden in de oven.

Bekijk onze pagina over zero waste >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement