Smeding veggie bbq barbecue

Recept: Artisjok met geitenkaas-knoflookboter

7 augustus 2018
Artisjok met geitenkaas-knoflookboter Smeding

Artisjok op een bijzondere manier. Verras je gasten met dit mooie en lekkere gerecht. Probeer het eens met de nieuwe Hollandse artisjokken van Mijnboer. Ze zijn helaas maar kort verkrijgbaar in verband met een proef, dus wees er snel bij!

Dit heb je nodig voor 4 personen

  •  60 g roomboter met knoflook en fijne kruiden (Plaquette), kamertemperatuur
  •  60 g harde geitenkaas, geraspt
  •  1 teen knoflook, geperst
  •  70 g Kalamata-olijven, ontpit en in stukjes
  •  4 verse artisjokken
  •  1 citroen
  •  2 el paneermeel

Zo bereid je de artisjok met geitenkaas-knoflookboter

  1. Prak de knoflook-kruidenboter, kaas, knoflook en olijven goed door elkaar. Snijd de stelen van de artisjokken, zodat ze kunnen staan. Snijd ook van de top een stukje af tot een rechte bovenkant.
  2. Verdeel het boter-kaasmengsel over de bovenkant van de artisjokken en druk het een beetje tussen de blaadjes.
  3. Halveer de citroen en wrijf de onderkant van de artisjokken in met citroen om verkleuren te voorkomen en pers het sap eruit.
  4. Plaats de artisjokken in een diepe pan. Strooi het paneermeel erover en schenk 150 ml water en het citroensap erbij. Kook de artisjokken in circa 45 minuten gaar met een deksel op de pan.
  5. Laat de artisjokken afkoelen in de pan en serveer in diepe borden met het kookvocht als dip.
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement