Assortiment wild pluk

De herfst zet je echt op de kaart met ons assortiment wilde paddenstoelen, van Cantharellen tot de Trompet zwart. De paddenstoelen worden met de hand geplukt uit verschillende loof en naaldbossen. Hierdoor zijn we altijd afhankelijk wat de natuur ons aanbied. De paddenstoelen zijn op verschillende manieren toe te passen, van stoofgerechten tot een tarte tatin.

Smeding - paddenstoelen - chantalrel - smeding.jpg

Cantharel girolle

De girolle ruikt naar abrikozen, maar tijdens de bereiding wordt de smaak kruidig en licht peperig. Ideaal voor wildgerechten, soepen en sauzen.

Smeding - paddenstoelen - pied - de - mouton_

Pied de mouton

Het vlees is stevig en smakelijk. Qua smaak lijkt die op van Cantharellen. Ze zijn bruikbaar voor dezelfde gerechten. Met z’n licht bittere smaak combineert de Pied de Mouton ook perfect met wildgerechten, sauzen en stoofschotels.

Smeding - paddenstoelen - Morilles

Morilles

Morilles hebben een sponsachtige, puntige hoed wat doet denken aan een honingraat. Belangrijk is om morrilles nooit rauw te serveren, ze kunnen namelijk giftig zijn. De paddenstoel past goed bij smaakvolle vissoorten als dorade of bij een pasta gerecht.

Smeding - paddenstoelen - pied - blue

Pied blue

De paddenstoel heeft een kruidige smaak, maar is niet te overheersend. De paarse ridderzwam moet iets langer worden gebakken dan normaal en is niet rauw te eten. Het mooist is om in zijn geheel op te eten door zijn mooie vormen en fijne grootte.

Smeding - paddenstoelen - trompet - zwart

Trompet zwart

De zwarte trompet is sappig, zoetig en nootachtig van smaak waardoor deze goed combineert met zoute smaken. De paddenstoel verliest snel zijn smaak daarom is het beste om de zwarte trompet op de dag van aankoop te bereiden.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement