Assortiment truffels

De truffel is een biologische delicatesse. Je kunt de truffel vergelijken met een aardappel, vanwege de grillige vorm. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en vormen. Met truffels geef je je gerechten een exclusieve smaak mee, en dat hoeft niet duur te zijn. Voor elk seizoen én budget is er bij ons namelijk een passende truffel te vinden. Laat je het hele jaar door inspireren door de truffelvangers in Italië en maak je gerechten exclusief met een vleugje truffel. Heerlijk in bijvoorbeeld sauzen en risotto’s.

Smeding - truffels - zomer - truffel

Zomertruffel

Elke truffelsoort kent zijn eigen seizoen en hoogtepunten. De zomertruffel mag worden gezocht van 1 mei tot 1 september. Juli is de topmaand van de zomertruffel. Dit merk je door de geur van bos en mos die rijkelijk aanwezig is. De smaak van de zomertruffel lijkt op de wintertruffel, maar is iets subtieler.

Smeding - truffels - witte - herfsttruffel

Witte herfsttruffels

De meest zeldzame truffel is de witte truffel, de Tuber Magnatum Pico. Deze witte truffelsoort wordt wereldwijd geroemd om zijn sensationele smaak.

Smeding - truffels - herfst - truffel

Bruine herfsttruffels

De tweede herfsttruffel is de bruine Tuber Uncinatum Chating. Ook deze truffel mag alleen tussen 15 oktober en 1 januari geoogst worden. In tegenstelling tot zijn witte soortgenoot is de bruine truffel een stuk betaalbaarder. De delicatesse is bijvoorbeeld goed te gebruiken in risotto’s en sauzen.

Smeding - truffels - winter - truffel

Wintertruffels

De zwarte wintertruffel mag tussen 15 november en 15 maart geoogst worden. De smaak wordt door liefhebbers omschreven als aromatisch, exquis en niet scherp.

Smeding - truffels - Truffel - bianchetta

Bianchetta truffel

De schil van de Bianchetta truffel is glad met variabele kleuren van okergeel tot roestbruin. Het fruit is gebroken wit, rossig en roodbruinachtig. De geur is uitgesproken lookachtig en penetrant.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement