Assortiment gecultiveerde teelt

Naast ons assortiment wilde paddenstoelen, bieden we ook een assortiment gecultiveerde paddenstoelen aan. Deze worden niet geplukt in het bos maar geteeld bij onze leveranciers. De teelt van paddenstoelen is een bijzonder proces. In donkere en vochtige kamers staan etalages met meerdere bedden van compost. Op deze bedden groeien de paddenstoelen. Onze paddenstoelen worden op duurzame wijze geteeld. We hebben een aantal gecultiveerde paddenstoelen die onder het merk Mijnboer vallen. Deze zijn dan ook te herkennen aan het Mijnboer logo op de verpakking. Wil je meer weten over welke producten hieronder vallen? Bekijk dan onze assortimentslijst.

Smeding - paddenstoelen - Koraalzwam

Koraalzwam

De koraalzwam heeft zijn naam te danken aan de koraalachtige vormen waarin de paddenstoel groeit. De speelsheid in vorm en smaak, maakt de koraalzwam tot een product dat fijn combineert in verschillende koude en warme gerechten.

Smeding - paddenstoelen - Maitake

Maitake

Deze aromatische paddenstoel hoeft maar kort te worden bereid. Ideaal voor in quiche of ovenschotel. Snij ze in plakken en bak ze met een tempura beslag voor een heerlijke snack.

Smeding-paddenstoelen -oesterzwam - roze

Oesterzwam roze

Roze oesterzwam is ideaal om een gerecht zowel qua kleur als smaak een enorme diepgang kan geven. Het is belangrijk om de paddenstoel goed te doseren in gerechten.

Smeding - paddenstoelen - oesterzwam - geel

Oesterzwam geel

De exotisch gele kleur van de oesterzwam is ideaal om winterse – en herfstgerecht op te fleuren. Ook de smaak zorgt voor dit exotische gevoel. De gele oesterzwam smaakt licht sappig en zoetig tegelijk. De gele oesterzwam zorgt voor een extra dimensie aan wok en vegetarische gerechten.

Smeding - paddenstoelen - pom-pom - blanc

Pom pom blanc

De pom pom Blanc heeft een spectaculair uiterlijk. De milde nootachtige en zoete smaak is ideale toevoeging voor verschillende gerechten. De pom pom blanc kan je het beste in plakken snijden en bakken met olijfolie.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement