Paddenstoelen en truffels: ontdek en proef de smaak van de herfst

De herfst zet je pas écht op de kaart met ons assortiment paddenstoelen en truffels. Naast de welbekende kastanje-champignons en oesterzwammen hebben we een ruim assortiment met wilde- en gecultiveerde paddenstoelen, afkomstig uit diverse landen. Zoek je een meer intense smaakmaker? Kies dan voor een van onze truffelsoorten. Truffels zijn culinair gezien de meest uitgesproken delicatesse. Ze geven je je gerechten een exclusieve smaak mee en dat hoeft niet duur te zijn. Truffels zijn verfijnde smaakmakers die jouw gerechten een exclusieve smaak geven.

Smeding - paddenstoelen - chantalrel - wildpluk

Wild pluk

Wilde paddenstoelen worden met de hand geplukt uit verschillende loof- en naaldbossen. Hierdoor zijn we afhankelijk van wat de natuur ons aanbied.

Smeding - paddenstoelen - bed - gecultiveerde - teelt

Gecultiveerde teelt

Niet alle paddenstoelen komen uit het wild. De gecultiveerde paddenstoelen worden gekweekt en komen rechtstreeks bij onze telers vandaan.

Smeding - truffels

Truffels

Breng exclusiviteit aan tafel met de bijzondere smaak van de truffel. Een smaakbeleving voor de ware fijnproever. De truffel is puur natuur en groeit zonder invloed van de mens.

Smeding - paddenstoelen - truffel - risotto

Recepten

Paddenstoelen en truffels brengen de herfst in ieder gerecht naar boven. Bij Smeding hebben we een aantal gerechten geselecteerd om je op weg te helpen.

Paddenstoelenwijzer

Waar komen paddenstoelen en truffels vandaan & wat kun je er mee? Met onze nieuwe paddenstoelen- en truffelwijzer lees je waar de verschillende soorten vandaan komen, hoe ze smaken en wat je er allemaal mee kunt! Klik op de onderstaande afbeelding en zoom in.

Download onze leaflet met alle informatie + paddenstoelenwijzer >

De Italiaanse truffel

De Italiaanse truffel is culinair gezien de meest uitgesproken delicatesse. Daarom kiest Smeding uitsluitend voor de beste kwaliteit truffels uit Italië. De truffels groeien op een diepte van 10 à 30 centimeter. Dit maakt het voor een mensenneus vrijwel onmogelijk om truffels op te sporen. Vroeger werden daarom vaak varkens ingezet om deze knokkelvormige zwammen te vinden. Tegenwoordig gaan truffeljagers met speciaal getrainde honden op pad. De reden hiervoor is simpel: varkens aten de kostbare delicatesse dikwijls op al voordat de jager deze kon uitgraven.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement