ISO 14001:2015 certificaat

Smeding zet zich actief in voor het milieu. We hebben een milieumanagementsysteem ingericht op de nieuwste ISO 14001:2015 norm. Hiermee is Smeding de eerste groothandel in groenten en fruit met dit certificaat.

Duurzaamheid als basis

Met de nieuwe ISO 14001:2015 certificering geven we concrete invulling aan duurzaamheid. Duurzaamheid zie je in alle bedrijfsonderdelen terug. Zoals het assortiment, ons bedrijfspand en de beslissingen die worden genomen.

Binnen de nieuwe ISO norm wordt de invloed van stakeholders veel meer naar voren gebracht. Daarnaast letten we scherper op de levenscyclus van groenten en fruit. Bij alle beslissingen die binnen Smeding worden genomen, wordt de impact op het milieu meegenomen.

Duurzame groenten & fruit

Telers motiveren we om duurzamer te werken. We werken samen met een flink aantal leveranciers die telen volgens de normen van:

  • PlanetProof
  • Fairtrade Max Havelaar
  • Biologisch
  • Rainforest Alliance
  • Fair for life
  • Sustainably Grown

Energiebesparing

In de zomer van 2016 zijn er 1.868 zonnepanelen op ons dak geplaatst. De duurzame zonne-energie wekt 25% van ons elektriciteitsverbruik op. Vanaf 2017 gaan we de overige 75% van ons energieverbruik duurzaam inkopen. Van grijze stroom gaan we over op windenergie uit eigen land.

Minder afval

We doneren groenten en fruit aan voedselbanken in Noordoost-Nederland. Zo gaan we voedselverspilling tegen.

Over ISO 14001

ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft dat een organisatie voldoet aan een goed milieumanagementsysteem. Het milieumanagementsysteem richt zich op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Hierbij staan 2 uitgangspunten centraal:

  1. Voldoen aan wet- en regelgeving
  2. Streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties
Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement