Kwaliteit

Iedere dag zorgen we ervoor dat de klant krijgt wat hij nodig heeft. Wij kunnen vertrouwen op onze telers en onze medewerkers en daardoor kan de klant vertrouwen op Smeding Groenten en Fruit. Wij selecteren onze telers en leveranciers streng; we gaan alleen met hen in zee als zij in het bezit zijn van GFSI erkende certificaten.
Verschillende certificeringen garanderen de kwaliteit van onze producten, diensten, bedrijfsvoering en processen.

Barometer Duurzame Groenten en Fruit
Smeding Groenten en Fruit is gecertificeerd op het gouden niveau van de Barometer Duurzame Groenten en Fruit, een onafhankelijk en officieel keurmerk. Hiermee toont een groothandel aan dat het assortiment aardappelen, groenten en fruit (AGF) én de bedrijfsvoering duurzamer dan gangbaar zijn. Voor certificering moet je voldoen aan verplichte eisen en daarnaast een minimaal aantal punten behalen via keuzemaatregelen. Smeding is de eerste groothandel in groenten en fruit met dit certificaat.

Skal
Smeding is Skal gecertificeerd. Met deze certificering mogen wij biologische groenten en fruit opslaan en distribueren. Skal zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Een landbouwproduct of voedingsmiddel mag alleen biologisch heten als het productieproces aan wettelijke voorschriften voldoet. Met het Skal certificaat van Smeding ben je er dus zeker van dat een biologisch product ook écht biologisch is!

BRC S&D
Het BRC S&D (storage and distribution) certificaat is van toepassing op bedrijven die de opslag en distributie verzorgen van voedingsmiddelen. Bij dit certificaat gaat het er om dat we groenten en fruit van de juiste kwaliteit en onder de juiste condities binnenkrijgen. En dat we de kwaliteit en condities behouden tot aflevering bij de klant. Het BRC S&D certificaat toont aan dat Smeding aan deze condities voldoet.

On the way to planetproof
Dit certificaat is gericht op het voorkomen van vermenging van gecertificeerde Planetproof producten met niet-gecertificeerde Planetproof producten. Dit geldt voor de opslag, het transport en de productie- en verwerkingsprocessen. Hiervoor moeten alle schakels in de keten Planetproof gecertificeerd zijn.
Controle vindt plaats op de inkoop en verkoop van losse Planetproof groenten en fruit. Ook wordt er gecontroleerd of het Planetproof logo juist wordt gebruikt. Smeding is verantwoordelijk voor de logistieke stroming van de Planetproof producten die van de leveranciers en telers worden afgenomen. Smeding is gecertificeerd voor de inkoop en verkoop van onverpakte Planetproof groenten en fruit.

RIK
RIK staat voor Reglement Interne Kwaliteitscontrole. Het gaat om het vastleggen van de kwaliteitsregistraties van groenten en fruit waar wettelijke Europese kwaliteitsnormen voor zijn. Smeding beschikt over goede controleresultaten. Ook hebben we een zorgsysteem voor de kwaliteit van groenten en fruit. Dit systeem voldoet aan de KCB-kwaliteitscode. Tijdens de jaarlijkse audit wordt dit systeem gecheckt. Bekijk hier het RIK certificaat.

Fairtrade
Smeding is Fairtrade gecertificeerd, waarmee we aantonen dat we onder de Fairtrade-voorwaarden handelen. Fairtrade is gericht op het bevorderen van duurzame ontwikkeling en het verminderen van armoede door eerlijkere handel. Bekijk hier het Fairtrade certificaat.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement