Duurzaamheid en Smeding, een gezonde combinatie

De duurzaamheidsambities van Smeding Groenten en Fruit zijn altijd al groot geweest. Misschien doordat we ons als familiebedrijf bewust zijn van de generaties die na ons komen? We lopen voorop in het streven naar een duurzame bedrijfsvoering en zetten ons daarnaast in voor verduurzaming van de gehele sector. Dat doen we onder andere door het goede voorbeeld te geven en door telers te stimuleren hun producten zo duurzaam mogelijk te telen.

Barometer Duurzame Groenten & Fruit
Smeding is de eerste groothandel in groenten en fruit die gecertificeerd is op het gouden niveau van de Barometer Duurzame Groenten & Fruit. Naast onze duurzame bedrijfsvoering, kopen we bij voorkeur duurzame groenten en fruit in en selecteren alleen de beste producten van de meest duurzame telers. Als duurzaam beschouwen we producten met het keurmerk PlanetProof, Fairtrade, Max Havelaar, Biologisch, Rainforest Alliance, Fair for life of Sustainably Grown.

Impact op het milieu
We maken ons hard voor minder verpakkingen en afval en gaan voedselverspilling tegen. Daarnaast heeft 90% van de vrachtwagens een schone motor en voldoen ze aan de hoogste norm in de emissiestandaard. We streven ernaar zoveel mogelijk met volle vrachtwagens naar onze klanten te rijden en via de telers met volle vrachtwagens weer terug naar Smeding te gaan.

De energie die nodig is voor onze kantoren is afkomstig van restwarmte die vrijkomt bij het koelen van het distributiecentrum, zonnepanelen en windenergie.

Bekijk hier onze vlog over het verhaal van Smeding en de voedselbank. Om voedselverspilling tegen te gaan, werken we onder andere samen met een aantal voedselbanken in Nederland.

Duurzame verbinding
Partnerships met onze telers vinden we belangrijk. Het biedt hen een stabiele basis voor innovaties op het gebied van smaak, teelt en duurzaamheid en zekerheid over hun inkomsten. Wij hebben op onze beurt zekerheid over kwaliteit en de hoeveelheid producten. Ook hebben we bijzondere samenwerkingen met leveranciers die inzetten op duurzame inzetbaarheid van mensen, waaronder mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze medewerkers zijn onze ambassadeurs en wij vinden het belangrijk dat zij fit, vitaal en met plezier hun werk doen. Daarom stimuleren we met uiteenlopende programma’s en initiatieven een gezonde levensstijl.

Duurzame verpakkingen

Als Smeding zijn we continu op zoek naar oplossingen om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te reduceren. Maar hoe doen we dit en waarom worden producten überhaupt verpakt?

Zero waste in de keuken

Hoeveel eten (wat eigenlijk nog eetbaar is) wordt er bij jou weggegooid? De 14 procent foodwaste geproduceerd door de horeca- en cateringbranche lijkt weinig, maar het gaat hier om tonnen afval. Zonde!

Wij helpen je op weg met verschillende “no waste recepten” om foodwaste tegen te gaan. Wat dacht je van bananenbrood of bloemkoolsoep?

Download onze leaflet
Wil je alle informatie op een rijtje? Download dan onze leaflet. Hier lees je meer over duurzaam inkopen, telen, transport, verpakkingen en afval, verspilling, gezonde werklust en meer!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement