Zomers genieten met zachtfruit

7 juli 2020

Wist je dat het meeste zachtfruit de zoete smaak te danken heeft aan de zon? Zet de zon op je menukaart met de lekkerste aardbeien, frambozen, bramen en blauwe bessen. Heerlijk in taarten en desserts. Verrassend in hartige bereidingen en ideaal als smaakmaker in verse drankjes.

Van aardbeien tot blauwe bessen

Welk fruit er nu precies onder “zachtfruit” valt? Zachtfruit is fruit met zacht vruchtvlees, in tegenstelling tot bijvoorbeeld appels en peren. Denk aan aardbeien, bramen, druiven, frambozen, meloenen, rozebottels, blauwe bessen, cranberries, kruisbessen en rode bessen.

Verleid je gasten met zoet

Verleid je gasten met zoet zachtfruit. Met onderstaande recepten helpen we je op weg om van zachtfruit een culinair feest te maken. Proef de lente!

  • Mousse van zure matten met meringue en aardbei
    Creëer een rode kleurexplosie vol zoetzure smaak met een mousse van zure matten, meringue en aardbeien. Pak uit met de presentatie en garneer met roze marshmallows, gesneden aardbei, rode besjes en topjes Shiso Purple cress. Bekijk het recept >
  • Citroentrifle met rood fruit
    De Hollandse aardbei: lekker sappig en zoet. En deze frisse en kleurrijke trifle zit vol met die lekkere Hollandse aardbeien! Bekijk het recept >
  • Waterijs met vers fruit
    Maak zelf het lekkerste waterijs met vers zachtfruit. Bekijk het recept >
  • Gepocheerde rabarber met framboos en zwarte bessensorbet
    Creëer een roze-rode kleurexplosie vol zoete smaak met gepocheerde rabarber, frambozenkletskopjes, eetbare rozenblaadjes en bolletjes sorbetijs. Een feest voor alle zintuigen. Bekijk het recept >
  • Fruit to the max
    Met deze fruitbowl serveer je een lekkere, frisse bowl. Heerlijk als lunch of dessert! Bekijk het recept >

Maak kennis met onze Mijnboer telers van zachtfruit

Samen met onze telers zijn we altijd op zoek naar bijzondere producten. Wij dagen hen uit om te experimenteren met oude rassen of unieke teeltmethoden. We helpen hen om duurzaam én winstgevend te telen. Creatief denken, elkaar inspireren en motiveren om te innoveren: dat is waar het om draait. Maak kennis met de Mijnboer telers van zachtfruit.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Familie Vonk in Burgum
Vader en zoon Vonk telen in Burgum met veel passie de blauwe bes. Wat ooit begon als een hobby, hebben beide mannen van Sparkberry weten uit te bouwen tot een serieus bedrijf. Op vier hectare grond worden zes verschillende bessenrassen geteeld. Naast de blauwe bessen teelt de familie ook nog aardbeien, frambozen, aalbessen en rode kruisbessen. Lees meer >

Martien en Gerrie Scheffers
Martien en Gerrie Scheffers telen aardbeien (en asperges!). Zij zijn Planetproof gecertificeerd voor hun aardbeien op substraatteelt. Daarmee zijn zij de eerste in de wereld! Ze noemen zichzelf geen telers, maar plantbegeleiders. Om een smakelijk hoogwaardig product te kunnen telen moeten ze zorgen dat de plant zich ‘happy’ voelt. Dan komt de rest vanzelf: smakelijke, houdbare, mooie vruchten bij een goede productie. Lees meer >

Reinoud en Elze-Lia Visser
Op een prachtig plekje in de Betuwe groeien de prachtige bramen van Fruitweelde, het bedrijf van Reinoud en Elze Lia Visser. In 2010 zijn ze gestart en hebben ze pruimenbomen en bramen-, kiwibessen- en frambozenstruiken aangeplant. Elk zomerseizoen oogsten ze hun fruit. Mooi van kleur, intens van smaak en natuurlijk gezond. Ze werken bij Fruitweelde op biodynamische wijze. Wat dat precies is? Lees meer >

Er zijn meer Mijnboer telers van zachtfruit! Lees meer over ze >

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement