Wereldkeukens: bron van smaakvariatie

18 februari 2020

Er ontstaan steeds meer restaurants die het predikaat ‘Wereldkeuken’ dragen. Maar wanneer ben je nu precies een wereldkeuken en wat kun je er krijgen? In dit artikel inspireren we je hoe tijd te besparen in wereldkeukens, de smaakmakers en delen we verrassende recepten.

Wereldkeuken

De wereldkeuken is een verzameling van verschillende keukens van over de hele wereld. Dit kan Aziatisch, Afrikaans, Amerikaans of gewoon Italiaans of Grieks zijn. Vaak verschillende werelden onder één dak, maar ook specifiek gericht op één keuken. Bij de wereldkeuken gaat het erom dat je smaken ervaart die je niet dagelijks binnenkrijgt. Denk bijvoorbeeld aan een som tam uit Thailand, moussaka uit Griekenland of poi uit Hawaï.

Tijdsbesparing

In 2019 kwam Smeding met een geheel nieuwe lijn kant-en-klare salades, rauwkosten en andere bewerkte groenten en fruit. Ongeacht de wereld waarbinnen jouw keuken opereert, groenten en fruit zijn vaak de basis voor een succesvolle formule. Dat vinden wij, maar met ons ook steeds consumenten. Speel in op deze trend en win tijd met onze producten. Bekijk het magazine hier.

Smaakmakers

In de traditionele Hollandse keuken zijn we redelijk ‘basic’. Veel smaken kennen we niet. Hoe anders is dat in de wereldkeuken. Hier worden veel kruiden en specerijen gebruikt, nog altijd het liefst vers! Hieronder een overzicht van veel gebruikte kruiden/specerijen per keuken. We lichten de meest gebruikte van 5 continenten voor je uit:Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Azië Afrika Noord-Amerika Zuid-Amerika Europa
Koriander, laos, knoflook en citroengras Peterselie, rode peper en basilicum Chili peper, lime en jalapeño  peper Citroenmelisse, bonenkruid en bieslook Tijm, rozemarijn en bladselderij

Foodpioneer Marnix over de wereldkeuken

“Voor mij is de wereldkeuken een mooie uitdaging. Verschillende smaken op één bord krijgen is daarbij het doel. Door producten en smaken te combineren ontstaan de meest bijzondere variaties. Met deze variaties inspireer ik als Foodpioneer van Smeding graag onze klanten. Balans is hierbij een belangrijk speerpunt.”

Combineer technieken en recepten
Niet alleen kruiden, producten en recepten komen via de wereldkeuken naar Nederland. Ook de verschillende technieken waaien over. “Bij het ontwikkelen van recepten houd ik altijd de verschillende wereldkeukens in het achterhoofd. Ik houd hierbij niet alleen rekening met producten, maar ook met bepaalde bereidingstechnieken. Denk aan fermenteren, garen op lage temperatuur en (tafel) BBQ’en. Dit zijn veelvoorkomende bereidingstechnieken uit verschillende werelddelen die Nederland al hebben bereikt. Een goed voorbeeld van een combinatie van techniek en product is onze ananas-kebab. Hier staat samenvoegen van verschillende werelden in een nieuw recept centraal”, aldus Foodpioneer Marnix Beekhuizen.

Inspiratie wereldse recepten

We hebben een aantal recepten van wereldkeukens voor je verzameld. Laat je snel inspireren!
Gado Gado uit Indonesië: met gefermenteerde groenten.
Risotto (bereiding typisch Italiaans) van gort met Pied de Mouton.
Katsu Curry uit Japan: maar dan van Hollandse groenten.
– Kimchi uit Korea: met de gefermenteerde groenten van Organic Krauts.
– Bekijk hier al onze recepten!

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement