Vruchtgroenten uit Spanje

13 oktober 2020

De komende weken gaan we over op vruchtgroenten uit Spanje. Alleen trostomaten komen tot en met week 52 van Nederlandse bodem. De producten waarmee wij komende week overgaan van Nederlandse naar Spaanse telers zijn: komkommer, paprika, courgettes, aubergine en tomaten. De kwaliteit van de Hollandse en Spaanse vruchtgroenten zijn met elkaar te vergelijken, dus deze blijft van hoge kwaliteit zoals je van ons gewend bent.

Wat zijn vruchtgroenten?

Vruchtgroenten zijn groenten waarvan de vrucht wordt gegeten. Veel vruchtgroenten zijn rauw te eten, maar ook bereid erg lekker. Vruchtgroenten bevatten relatief veel vocht en zijn daarmee zeer caloriearm. Een gezonde keuze dus!

Wanneer wisselt welke vruchtgroente?

  • Courgette – Per week 42 uit Spanje
  • Komkommer – Per week 43 uit Spanje
  • Tomaten – Per week 45 uit Spanje
  • Paprika – Per week 45 uit Spanje
  • Aubergine – Per week 45 uit Spanje

Bewaaradvies vruchtgroente

Vruchtgroenten bewaar je het best buiten de koelkast. De producten blijven hierdoor langer goed en de smaak beter bewaard. Sommige vruchtgroenten kun je beter niet in combinatie met andere producten bewaren. Bijvoorbeeld paprika’s die gevoelig zijn voor het zogenaamde ‘ethyleen’ gas. Tomaten, maar ook veel fruitsoorten, scheiden deze gas uit. Dus pas goed op!

Inspiratie met vruchtgroente

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement