Smeding veggie bbq barbecue

Voor ieder gerecht een perfecte cress

5 december 2017
Voor ieder gerecht een perfecte cress

In ons assortiment vind je een ruim aanbod aan bijzondere bloemen, kruiden en cressen. Vanaf deze week kun je volop experimenteren met een stel nieuwe soorten! Ken jij de Kikuna Leaves® en Dushi® Button bijvoorbeeld al? En wist je dat je de Zallotti Blossom een prachtige eyecatcher is in een cocktail?

Aclla Cress: Deze cress heeft een frisse, citrusachtige smaak die goed tot zijn recht komt in vele bereidingen. Zoet of hartig: de combinatie met de Aclla cress is altijd goed. Lekker om te verwerken in desserts, maar ook verrassend bij knollen, pastinaak of tomaat. Bovendien een frisse aanvulling bij vettere gerechten: dus ideaal voor de kerst!

Cornabria Blossom®: Deze eetbare bloem heeft een lentefrisse smaak en is een kleurrijke toevoeging op het bord. De bloem is familie van het bosviooltje en komt daardoor en vele verschillende kleuren voor. In ons assortiment vind je de meest sprekende en fleurige variaties! De Cornabria Blossom is erg veelzijdig in te zetten door de subtiele lavendelsmaak.

Floregano®: De Floregano® is een eetbare bloem. De bloem heeft een geur en smaak die doet denken aan het Middellandse Zeegebied. De smaak en geur heeft wat weg van oregano en is daardoor lekker in combinatie met paprika, tomaat en courgette. Ook lekker bij oriëntale en lamsgerechten.

Kikuna Leaves®: De Kikuna Leaves® zijn gevederde blaadjes, die perfect zijn als decoratieve verrijking. De smaak van de blaadjes is helder; vergelijkbaar met de smaak van wortel of selderij. Lekker in combinatie met rauwe vis en schelpdieren. Natuurlijk ook goed te verwerken in een salade. In Azië worden de blaadjes al eeuwenlang als kruid gebruikt. Alle delen van de plant zijn eetbaar, maar de jonge blaadjes krijgen de voorkeur.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Cress Liita: De Liita cress is mild bitter van smaak en heeft wel wat weg van lavendel. De smaak past goed bij licht vlees, kaas en kruidige groenten. De cress is nóg lekkerder wanneer je hem gebruikt in een zoet gerecht.

Cress Paztizz Tops®: Paztizz Tops® zijn naaldachtige, zachte blaadjes. De smaak is anijsachtig, waardoor de blaadjes breed toepasbaar zijn. Lekker bij visgerechten en verrassend bij wild. De Paztizz Tops® zijn ook een verfijnde toevoeging aan zoete gerechten. De plant komt oorspronkelijk uit Centraal en Zuid-Amerika. Hier worden de blaadjes onder meer gebruikt voor verse kruidenthee én voor medische toepassingen.

Dushi® Button: De Dushi® Button is een bloem met een erg zoete smaak, met wat mint en parfum. De bloem is heerlijk op een bolletje ijs: één bolletje Dushi® Button is al genoeg om te zorgen voor een ware smaakverrassing. De zoete smaak van de bloem is een goede tegenhanger in bittere gerechten. Hiernaast is de Dushi® Button verrassend lekker koffie: verstop het bloemetje in een dessert met tinten van koffie en je gasten zullen versteld staan. Het bloemetje is niet geschikt om te concentreren en kan daardoor dus niet als vervanger van suiker worden gebruikt.

Pepquiño®: De Pequiño® is een vrucht met een frisse en lichtzure smaak, vergelijkbaar met komkommer. Het vruchtje is een lekker ingrediënt in vele soorten salades. Wanneer je Pequiño® opensnijd of inprikt, absorbeert het iedere smaak: zoet, zout én zuur. De vrucht is ook lekker in combinatie met sojasaus. Dus perfect om te verwerken in een roerbakgerecht! Ook op decoratief vlak is de Pequiño® een prachtige toevoeging!

Zallotti Blossom: Zallotti Blossom is een decoratief takje met kleine paarse bloemen, van de Afrikaanse basilicumplant. De smaak lijkt dan ook sterk op basilicum en munt. Je kunt het hele takje gebruiken, of alleen de losse bloemen. Lekker in combinatie met Italiaanse gerechten, of als decoratief onderdeel van een cocktail.

39519 – Cress Aclla bakje
39521 – Cornabria Blossem bakje 50 stuks
39523 – Floregano bakje 20 stuks
39524 – Kikuna Leaves bakje 25 stuks
39527 – Cress Liita bakje
39528 – Paztizz Tops bakje 50 stuks
441332 – Cress Dushi Button bakje 50 stuks
39529 – Pepquiño bakje 250 gram
39532 – Zallotti Blossom bakje 150 stuks

 

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement