Verse groenten van de BBQ: 5 bereidingstips

17 juli 2017
Groenten van de BBQ

Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker! De tijd van alleen hamburgers en worstjes boven de hete kolen is allang voorbij. Toch kun je deze bereidingswijzen perfect gebruiken om de allerlekkerste groenten van de grill te serveren. Ook voor de echte vleesliefhebbers. Met deze 5 tips bereid je met gemak een volwaardige barbecuemaaltijd met groenten.

5 bereidingstips

Hoe je groenten op de barbecue bereid? Simpel! Behandel groenten op dezelfde manier als vlees. Succes gegarandeerd wanneer je groenten op één van deze manier bereid:

  1. Dry-Rub: wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  2. Marineer: maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap. Laat een tijdje intrekken zodat de groenten alle smaken opnemen.
  3. Pekel: door stevigere groenten van te voren te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Bijvoorbeeld in rijsazijn, suiker, zout en andere kruiden. Perfect om groenten vervolgens lekker knapperig te grillen.
  4. Rook: voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak waar iedereen gek op is. Aardappelen, bleekselderij, broccoli, venkel en wortels zijn bijvoorbeeld ideaal om indirect op laag vuur te roken.
  5. Folie: Verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden. Denk aan hele aardappelen, knoflook, bieten en mais.

Je groenten zijn gaar als de buitenkant knapperig is en de binnenkant mooi zacht.

BBQ toppers

Ga voor gemak en kies voor de Sous-Vide groenten van FRSH Matters. Gegrild op de barbecue smaken ze extra lekker! Deze groenten zijn al vacuüm voorgegaard én op smaak gebracht. Daarom in een handomdraai klaar. Hier vind je ter inspiratie 5 sous-vide barbecue bereidingen.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Ananas kebab

Met gegrild fruit serveer je een echt barbecue dessert. Gril ananas aan een spies boven hete kolen. Deze ananas kebab is het lekkerst als dessert op een Mantou broodje met zure room.

Barbecue groenten bij Sligro

Op zoek naar de lekkerste groenten voor op de BBQ? In de Sligro vestigingen herken je deze aan de handige I love BBQ sticker.

Sticker I love BBQ

Outdoor cooking inspiratie

Van complete barbecue uitrusting tot alles voor op de grill. Doe meer barbecue inspiratie op bij Sligro.