Verse groenten van de BBQ: 5 bereidingstips

28 juli 2020
Groenten van de BBQ

Verse groenten van de barbecue zijn extra lekker! De tijd van alleen hamburgers en worstjes boven de hete kolen is allang voorbij. Toch kun je deze bereidingswijzen perfect gebruiken om de allerlekkerste groenten van de grill te serveren. Ook voor de echte vleesliefhebbers. Met deze 5 tips bereid je met gemak een volwaardige barbecuemaaltijd met groenten.

5 bereidingstips

Hoe je groenten op de barbecue bereidt? Simpel! Behandel groenten op dezelfde manier als vlees. Succes gegarandeerd wanneer je groenten op één van deze manieren bereidt:

  1. Dry-Rub: wrijf de groenten in met een mix van je favoriete kruiden.
  2. Marineer: maak een marinade met bijvoorbeeld olijfolie, verse kruiden en citroensap. Laat een tijdje intrekken zodat de groenten alle smaken opnemen.
  3. Pekel: door stevigere groenten vooraf te pekelen, creëer je een krachtige smaak. Bijvoorbeeld in rijsazijn, suiker, zout en andere kruiden. Perfect om groenten vervolgens lekker knapperig te grillen.
  4. Rook: voeg houtsnippers toe voor een authentieke rooksmaak waar iedereen gek op is. Aardappelen, bleekselderij, broccoli, venkel en wortels zijn bijvoorbeeld ideaal om indirect op laag vuur te roken.
  5. Folie: verpak (gemarineerde) groenten in aluminiumfolie om tijdens de bereiding alle smaken te behouden. Denk aan hele aardappelen, knoflook, bieten en mais.

Je groenten zijn gaar als de buitenkant knapperig is en de binnenkant mooi zacht.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

BBQ toppers

Ga voor gemak en kies voor de Sous-Vide groenten van FRSH Matters. Gegrild op de barbecue smaken ze extra lekker! Deze groenten zijn al vacuüm voorgegaard én op smaak gebracht. Daarom in een handomdraai klaar. Hier vind je ter inspiratie 5 sous-vide barbecue bereidingen.

Ananas kebab

Met gegrild fruit serveer je een echt barbecue dessert. Gril ananas aan een spies boven hete kolen. Deze ananas kebab is het lekkerst als dessert op een Mantou broodje met zure room.

Smeding Groenten en Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement