Verse friet van Friethoes: een feest om te serveren

28 november 2017
Verse friet van Friethoes

In een kleine frietfabriek in Haarlem selecteren, snijden én wassen Joost en Sebastiaan Hoes van Friethoes de beste aardappelen. Ook bakken zij de aardappelen voor, zodat jij je gasten gemakkelijk kunt laten genieten van dagverse, smaakvolle frieten. En dat zónder extra behandelingen of toevoegingen!

Doel

De heren van Friethoes willen dagverse friet bereikbaar maken voor iedereen. “Echt en eerlijk eten maakt je blijer. Daar geloven we bij Friethoes heilig in. Maar we snappen ook dat niet elke kok tijd heeft om alles in eigen keuken te maken. Met onze verse friet willen we bewijzen dat je ook op grotere schaal mensen kunt laten genieten van een ambachtelijk, vers en onbehandeld product. Zonder zelf ook maar één aardappel te hoeven snijden.”

Voordelen

Zoals gezegd is de dagverse friet van Friethoes een echte timesaver. Aan mise en place hoef je namelijk helemaal geen tijd meer te besteden! Vergeet dus het zelf snijden, wassen, voorbakken en terugkoelen van verse friet. Bovendien hebben de frieten een kortere afbaktijd dan diepvriesfriet én gaat de frituurolie langer mee.

Aardappel

Het hele jaar door zijn de heren van Friethoes bezig met het vinden van de beste (friet)aardappel van het moment. De eigenschappen van aardappelen zijn in ieder seizoen anders. Daarom worden de aardappelen van de Friethoes boeren wekelijks getest. Zo wordt er constant gekeken of er een aardappel is die de huidige frietaardappel overtreft.Schrijf je nu in voor alle updates van Smeding

Bak er iets moois van

De lekkerste frieten bak je op 175 graden, ongeveer 2,5 tot 3,5 minuten. Dagverse friet is wat kwetsbaarder dan fabrieksfriet. Het advies is om de frieten met beleid en zonder breuk in het frituurmandje te leggen. Geef de frieten hiernaast iets meer ruimte in het mandje. Zo kunnen ze mooi goudbruin en knapperig bakken.

Compleet plaatje

De heren van Friethoes hebben aan alles gedacht. Ze delen namelijk graag een tip voor het serveren van de lekkerste frieten. De verse friet komt fantastisch tot zijn recht met een topping van Parmezaanse kaas, gehakte peterselie en zeezout flakes. Serveer de friet op een robuuste houten plank, met een beetje truffelmayonaise. Een echte eyecatcher! (En zó lekker…)

Bestellen

De verse friet van Friethoes kun je per doos bestellen bij Sligro. In zo’n doos zitten twee zakken friet, met een inhoud van 5 kilo.

968389 – Friethoes verse frieten

Smeding Groenten & Fruit maakt gebruik van functionele en analytische cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door akkoord te gaan met de tracking cookies kunnen wij jou gerichte content op social media en via derde partijen tonen. Privacy statement